Academic thesis about Destroyer

Yes, you read right. On February 18th, 2008, this 63-page thesis about Destroyer was published by Stockholm University:

The Beautiful Boy, The Destroyer: Sexradikalers förhandlingar om tidskriften Destroyer – en intervjustudie om anständiga bögar, fula gubbar och sexualiserade barn

The author Reb Kerstinsdotter has interviewed a number of self-proclaimed sex-radicals about their views on the journal. I am interviewed as well. From the abstract:

Through the collection and analysis of negotiations surrounding the gay magazine Destroyer, the intention of this paper is to identify norms of sexuality within a contemporary sex-radical discourse. These negotiations are collected from interviews with individuals whom, at the time of the interview, consider themselves or their politics sex-radical. In order to allow for a more general understanding of the context in which these negotiations have come about, material about Swedish law is also included in this text, together with the interview material, and serves as a base for analysis through the application of Gayle Rubin’s theory on the hierarchical value system of sexuality.

Download the whole thesis (9,7 MB) at Stockholm University Academic Archive (in Swedish).

Destroyer 06 features an interview with Reb Kerstinsdotter.

6 thoughts on “Academic thesis about Destroyer

  1. Då har jag läst den. Jag tycker att Reb Kerstinsdotter har gjort ett bra jobb, hon förhåller sig sakligt till ämnet. Ett bra examensarbete. Mer tråkigt är vad intervjanderna visade sig tycka. De säger att de inte ser “någon levande sexradikal ‘rörelse’ i Sverige”, vilket inte är särskilt förvånande ifall det här ska föreställa vara det mest sexradikala det här landet kan frambringa.

    Att det finns ont om sexradikala kändisar är väl känt (Karl Andersson själv, Oscar Swartz, någon mer?), men när jag såg att Kerstinsdotters letat fram diverse obskyra människor; folk som i någon slags protest vill bli kallade “hen”, syndikatlösa syndikalister, anarkister på villovägar och postmodernsexualister hade jag hoppats få läsa vad ett antal svenska sexradikaler tycker. Tyvärr visade de sig inte vara särskilt positivt inställda till Destroyer.

    Någon tyckte förvisso att Pride inte borde stoppat försäljningen, någon har insett att det är inkonsekvent/homofobt att hemskifiera Destroyer men inte ha några större problem med t ex Frida, några tycker det är okej med tecknad porr där någon part är under 18 år et c, men det verkar vara olika personer som tycker de här olika sakerna.

    Samtliga (ja förutom Karl Andersson då) verkar vara konservativa i åtminstone några frågor; ingen av de här personerna verkar totalt sett ha särskilt kontroversiella åsikter, förutom Kevy, som snarast har kontroversiella åsikter åt det rasistiska hållet. De får förstås tycka vad de vill, men kanske dags att sluta låtsas vara radikala?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *